DR. OETKER Budyń smak malinowy

DR. OETKER Budyń smak malinowy
1,29zł
Od DR. OETKER dostarczony przez DR. OETKER

Opis produktu Z pewnością pamiętasz z dzieciństwa wspaniały zapach ciepłego budyniu, który gotowała mama czy babcia. Budyń Dr. Oetkera to doskonały deser dla Twojej rodziny i świetny pomysł na smaczny podwieczorek dla dzieci. Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza. Budynie są także wspaniałym dodatkiem do ciast i deserów. Na ich bazie możesz przygotować lekkie torty, serniki, babeczki lub różnego rodzaju desery i naleśniki. Spróbuj wszystkie smaki! Co wyróżnia budynie Dr. Oetkera: - pełny smak - aksamitna konsystencja - idealny dodatek do ciast i deserów Składniki skrobia kukurydziana skrobia ziemniaczana aromaty 0,1% koncentrat soku malinowego w proszku koncentrat z buraka Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten Może zawierać Mleko Może zawierać Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100 g 1 porcja = 142 g (%*) Energia 382 kJ 542 kJ 6% Energia 90 kcal 128 kcal 6% Tłuszcz 1,8 g 2,5 g 4% w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 1 g 1,5 g 8% Węglowodany 16 g 22 g 8% w tym Cukry 9,6 g 14 g 16% Białko 3 g 4,3 g 9% Sól 0,10 g 0,15 g 3% Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 142 g *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartosc odzywcza po przyrzadzeniu (mleko 2% tl.): 100 g 1 porcja = 142 g Wartość energetyczna (kJ) 382.00000 542.00000 Wartość energetyczna (kcal) 90.00000 128.00000 Tłuszcz (g) 1.80000 2.50000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 1.00000 1.50000 Węglowodany (g) 16.00000 22.00000 w tym cukry (g) 9.60000 14.00000 Białko (g) 3.00000 4.30000 Sól (g) 0.10000 0.15000 Przygotowanie i stosowanie Na 0,5 l mleka 1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (30 g) cukru. 2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. 3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno. Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk Adres internetowy www.oetker.pl Kontakt Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. Adres kontaktowy ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk Email kontaktowy serwis@oetker.pl Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl Waga Waga brutto 44 Marka Dr. Oetker Format oznakowania alergenów Tłusty druk Wielkie litery Dodatkowe informacje Więcej przepisów na oetker.pl O producencie Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 40 Rozmiar opakowania 40 Rodzaj opakowania Typ Saszetka Przepisy Przepis na: Charlotte malinową Składniki: - 300 g podłużnych biszkoptów - 750 g malin - 500 ml mleka - 100 g cukru - 2 Budynie smak Malinowy Dr. Oetkera - 100 g białej czekolady - 250 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. - 250 g serka mascarpone Sposób przygotowania: Dno i boki tortownicy o średnicy 20 cm wyłóż folią (najlepiej z rękawa do pieczenia). Biszkopty przytnij tak, by utrzymały się w pionie. Wyłóż nimi boki i dno formy. Do wysokiego naczynia odlej około 150 ml mleka, dodaj cukier i budynie, wymieszaj. 500 g malin zblenduj i przetrzyj przez sitko. Przelej do garnka, dodaj 350 ml mleka, zagotuj. Pod koniec gotowania dodaj budynie wymieszane z mlekiem i cukrem. Cały czas mieszając ponownie zagotuj. Odstaw do przestudzenia, mieszając co jakiś czas, by nie powstała skorupka. Krem budyniowy przełóż do formy, przykryj folią spożywczą, tak, by stykała się z budyniem, wstaw do lodówki do schłodzenia. Kawałki białej czekolady przełóż do miseczki. Podgrzej 100 ml śmietanki i zalej nią czekoladę. Odstaw na kilka minut do rozpuszczenia się czekolady, dokładnie wymieszaj. Schłodzoną śmietankę ubij z mascarpone, na końcu przelej rozpuszczoną czekoladę i krótko zmiksuj. Zdejmij folię z kremu budyniowego i wciśnij w krem kilka malin. Następnie nałóż krem z białej czekolady. Udekoruj pozostałymi malinami. Odstaw na ok. 6 godz. do lodówki. Nazwa produktu uregulowana prawnie Budyń w proszku. Marka standaryzowana Marka Dr. Oetker Telefon kontaktowy 801 100 700 Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje. Liczba użyć Liczba czynności użycia Porcje 4

Kup także w

Czym są Cenyzywnosci.pl?

Zbieramy ceny na artykuły spożywcze w Polsce. Automatycznie idziemy za pośrednictwem sklepów internetowych i zbieraj ceny i oferty, aby łatwo dla wszystkich być inteligentnymi klientami.

Jeśli masz pytanie lub wkład, możesz skontaktować się z nami pod adresem hi@cenyzywnosci.pl .

Prywatność

Regulamin

Blog