HENGLEIN Świeże ciasto kruche

HENGLEIN Świeże ciasto kruche
8,38zł
Od HENGLEIN dostarczony przez HENGLEIN POLSKA

Opis produktu Świeże ciasto kruche Henglein nadaje się do wykonania: - spodów do ciast i torcików owocowych, - chrupiących spodów do ciast, tart, serników, - keksów lub placków idealnych na świąteczne wypieki oraz wielu innych, - ciasto nadaje się idealnie na szarlotkę (wtedy do wypieku niezbędne są dwa opakowania: jedno opakowanie na spód, drugie na górę). Składniki mąka pszenna woda tłuszcz palmowy cukier masło olej rzepakowy alkohol etylowy substancje spulchniające: E 450, E 500 regulator kwasowości: kwas cytrynowy Zalecenia dla alergików Mleko Zawiera Pszenica Zawiera Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1703 kJ/407 kcal Tłuszcz 20,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10,0 g Węglowodany 47,1 g w tym cukry 11,9 g Białko 5,2 g Sól 0,41 g Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 1703.00000 Wartość energetyczna (kcal) 407.00000 Tłuszcz (g) 20.30000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 10.00000 Węglowodany (g) 47.10000 w tym cukry (g) 11.90000 Białko (g) 5.20000 Sól (g) 0.41000 Kraj Kraj pochodzenia Niemcy Cechy smak domowej kuchni na papierze do pieczenia w prostokątnym formacie Przygotowanie i stosowanie Ciasto kruche na 10 min przed użyciem wyjąć z lodówki Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce oraz spożyć w ciągu 1-2 dni. Warunki przechowywania Min. temp. °C 2 Maks. temp. °C 8 Rodzaj przechowywania Typ Schładzać Adres producenta Wyprodukowano przez: HENGLEIN GmbH dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice Adres internetowy www.henglein.pl Kontakt HENGLEIN Polska Sp. z o.o. Adres kontaktowy ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice Adres zwrotny HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice tel. 32/260 55 66 www.henglein.pl Waga Waga brutto 371 Marka Henglein Format oznakowania alergenów Tłusty druk Średnia miara Średnia miara (e) Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 350 Pochodzenie Tekst dowolny o pochodzeniu Wyprodukowano w Niemczech Rozmiar opakowania 350 Rodzaj opakowania Typ Zgrzewane Przepisy Tarta z jabłkami i winem Należy użyć: 0,75 l białego wina (lub soku jabłkowego), 150 g cukru, opakowanie cukru waniliowego, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 kg jabłek, 400 ml słodkiej śmietany, kakao lub cynamon. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciastem dno i brzegi (na wysokość 4 cm). Obrane jabłka pokroić w plasterki i rozłożyć na dnie ciasta. Przygotowanie nadzienia: wino lub sok jabłkowy zagotować z dodatkiem budyniu, cukru i cukru waniliowego. Masę wylać na ułożone w formie jabłka. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C ok. 45-50 min. Upieczone ciasto schłodzić. Ubić śmietanę, ewentualnie posłodzić do smaku i wylać na schłodzone ciasto, wygładzić nożem, posypać kakao lub cynamonem i podawać. Wskazówka: Do nadzienia dodać 1 łyżeczkę cynamonu i 100 g startych migdałów. Sernik waniliowy Należy użyć: 6 jajek, 150 g cukru, 1250 g chudego sera białego, 1 budyń śmietankowy, 80 g margaryny, 50 g zmielonych migdałów, starta skóra z cytryny. Przygotowanie: Wyłożyć ciastem kruchym Henglein dno i brzegi formy na wysokość 4 cm. Dno ciasta nakłuć widelcem. Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywną pianę. Tłuszcz utrzeć z cukrem, następnie dodać ser, budyń śmietankowy, żółtka, migdały i skórkę pomarańczy. Ostrożnie wymieszać składniki z ubitą pianą. Masę wlać na spód ciasta i rozsmarować. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180°C ok. 45-50 min. Nazwa produktu uregulowana prawnie Ciasto kruche. Produkt garmażeryjny chłodzony. Marka standaryzowana Marka Henglein Telefon kontaktowy 322605566 Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów Język produktu Język danych polski Główny język opisu polski

Kup także w

Czym są Cenyzywnosci.pl?

Zbieramy ceny na artykuły spożywcze w Polsce. Automatycznie idziemy za pośrednictwem sklepów internetowych i zbieraj ceny i oferty, aby łatwo dla wszystkich być inteligentnymi klientami.

Jeśli masz pytanie lub wkład, możesz skontaktować się z nami pod adresem hi@cenyzywnosci.pl .

Prywatność

Regulamin

Blog