HENGLEIN Świeże ciasto francuskie XXL

HENGLEIN Świeże ciasto francuskie XXL
6,62zł
Od HENGLEIN dostarczony przez HENGLEIN POLSKA

Składniki mąka pszenna woda tłuszcz palmowy alkohol etylowy cukier sól spożywcza regulator kwasowości: kwas cytrynowy Zalecenia dla alergików Pszenica Zawiera Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna 1575 kJ/378 kcal Tłuszcz 23 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14 g Węglowodany 33 g w tym cukry 2,0 g Białko 4,9 g Sól 0,60 g Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 1575.00000 Wartość energetyczna (kcal) 378.00000 Tłuszcz (g) 23.00000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 14.00000 Węglowodany (g) 33.00000 w tym cukry (g) 2.00000 Białko (g) 4.90000 Sól (g) 0.60000 Kraj Kraj pochodzenia Niemcy Cechy doskonałe do domowych wypieków na papierze do pieczenia Przygotowanie i stosowanie Zużyć zaraz po otwarciu. Zawiera surowe składniki. Upiec przed spożyciem. 1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd. 2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp. 3. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku! 4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia tak, by nadzienie nie wypłynęło. 5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem. 6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego) skraca się czas pieczenia. 7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste. Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od +2° C do +8° C. Warunki przechowywania Min. temp. °C 2 Maks. temp. °C 8 Rodzaj przechowywania Typ Schładzać Adres producenta Wyprodukowano przez: HENGLEIN GmbH dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl Adres internetowy www.henglein.pl Kontakt HENGLEIN Polska Sp. z o.o. Adres kontaktowy ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza Adres zwrotny HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl Waga Waga brutto 382 Marka Henglein O marce 25 lat Henglein Format oznakowania alergenów Tłusty druk Średnia miara Średnia miara (e) Dodatkowe informacje Konkurs foto Szczegóły na: www.henglein.pl Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 375 Rozmiar opakowania 375 Rodzaj opakowania Typ Torba Rodzaj materiału opakowania Oznaczenie materiału 5 - PP Przepisy Brzoskwiniowa poduszka: Należy użyć: 1 opakowanie ciasta francuskiego Henglein 250 g sera mascarpone 250 g sera homogenizowanego sok z 1/2 cytryny lub kilka łyżeczek soku brzoskwiniowego z puszki 60 g cukru pudru 50 g wiórek kokosowych 1 puszka brzoskwiń 850 ml Przygotowanie: 1. Ciasto francuskie Henglein rozwinąć, wykroić 16 prostokątów (12 cm x 6 cm), następnie upiec w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180°C. Piec około 15 min. W czasie pieczenia przygotować nadzienie. 2. Przygotowanie nadzienia: Serek mascarpone i serek homogenizowany wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem pudrem i wiórkami kokosu. Nadzienie serowe można zastąpić ubitą, słodką śmietaną. 3. Upieczone i ostudzone prostokąty z ciasta francuskiego przekroić w połowie (patrz zdjęcie). Na dolną część nałożyć przygotowany wcześniej krem serowy, następnie ułożyć pokrojoną w plasterki brzoskwinie z puszki lub świeżą (świetnie sprawdzają się również truskawki, maliny, jagody), przykryć pozostałą częścią ciasta francuskiego. Oprószyć cukrem pudrem. Nazwa produktu uregulowana prawnie Ciasto francuskie - Półprodukt garmażeryjny chłodzony. Marka standaryzowana Marka Henglein Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów

Kup także w