Kluski lane. Składniki mąka pszenna, woda, jaja z chowu ściółkowego (12%), sól, olej rzepakowy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy). ekstrakt przyprawowy. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 721 kJ / 171 kcal Tłuszcz: 2,6 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 30 g - w tym cukry: 0,5 g Błonnik: 1,6 g Białko: 6,0 g Sól: 1,00 g Metoda przygotowania Lane kluski wrzucić do osolonej, gotującej się wody. Delikatnie przemieszać. Po wypłynięciu na powierzchnię wody wyjąć (po ok. 2-3 min.). Doskonale pasują do dań z mięsem i na słodko np. jako dodatek do zupy mlecznej. Polecamy również lane kluski podsmażane krótko na maśle (prosto z opakowania na patelnię), co doskonale wydobywa walory smakowe produktu. Warunki przechowywania Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Zużyć zaraz po otwarciu.