Opis produktu Krem tiramisu z mascarpone do tortów i ciast gotowy w 3 minuty, dla wszystkich osób, które cenią sobie smak oraz szybkość przygotowania: - posiada stabilną, puszystą konsystencję - zawsze się udaje - z dodatkiem serka mascarpone - aromatyczny zapach i charakterystyczny smak tiramisu - do przygotowania na mleku, śmietance bądź maśle - możliwe przygotowanie wersji niskokalorycznej - do dekorowania i przekładania ciast i deserów Składniki cukier syrop glukozowy olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony skrobia modyfikowana emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym) żelatyna białka MLEKA serwatka w proszku (z MLEKA) stabilizator (fosforany potasu) 0,3% ekstrakt kawy aromaty 0,2% SER MASCARPONE w proszku barwnik (karoteny) sól Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten Może zawierać Mleko Zawiera Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.): 100 g 1 porcja = 43 g (%*) Energia 1204 kJ 518 kJ 6% 290 kcal 125 kcal Tłuszcz 22,2 g 9,6 g 14% w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 15,2 g 6,5 g 33% Węglowodany 19,0 g 8,2 g 3% w tym Cukry 15,4 g 6,6 g 7% Białko 3,5 g 1,5 g 3% Sól 0,13 g 0,05 g 1% Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 43 g. *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). Obliczona wartość odżywcza na 100g 1 porcja = 43 g Wartość energetyczna (kJ) 1204.00000 518.00000 Wartość energetyczna (kcal) 290.00000 125.00000 Tłuszcz (g) 22.20000 9.60000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 15.20000 6.50000 Węglowodany (g) 19.00000 8.20000 w tym cukry (g) 15.40000 6.60000 Białko (g) 3.50000 1.50000 Sól (g) 0.13000 0.05000 Cechy gotowy w 3 minuty Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania: wersja z mlekiem 1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka. 2. Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj całość - najpierw na niskich, a po chwili na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty. wersja z mlekiem i masłem Utrzyj 100 g miękkiego masła na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem Kremu (patrz pkt. 1 i 2). Połącz całość miksując przez ok. 2 minuty. Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Adres internetowy www.oetker.pl Kontakt Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. Adres kontaktowy ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Email kontaktowy serwis@oetker.pl Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl, www.oetker.pl Waga Waga brutto 129 Marka Dr. Oetker Format oznakowania alergenów Tłusty druk Wielkie litery Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 122 Pozostałe informacje 1 porcja (43 g) zawiera: energia 518 kJ 125 kcal 6%* Energia w 100 g 1204 kJ / 290 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) Rozmiar opakowania 122 Rodzaj opakowania Typ Zgrzewane Przepisy Przepis na deser Tiramisu 1 Krem o smaku Tiramisu Dr. Oetkera 300 ml zimnego mleka 250 ml gorącej, przegotowanej wody 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 75 ml likieru amaretto 100 g biszkoptów paluszków kakao do posypania Przygotuj poncz z wody, kawy i amaretto. Krem Tiramisu połącz z mlekiem i miksuj przez 3 minuty. Biszkopty namocz w ponczu i ułóż na przemian z kremem w pucharkach. Wierzch deseru posyp kakao. Nazwa produktu uregulowana prawnie Krem do tortów i ciast z mascarpone smak tiramisu w proszku Marka standaryzowana Marka Dr. Oetker Telefon kontaktowy 801100700 Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 43 g. Liczba użyć Liczba czynności użycia Porcje 12