HENGLEIN Ciasto filo do słodkich i słonych wypieków

HENGLEIN Ciasto filo do słodkich i słonych wypieków
7,26zł

Opis produktu Ciasto filo składa się z cienkich arkuszy ciasta i świetnie nadaje się do przygotowania takich dań jak burek, strudel, zapiekanka, lasagne lub ciasteczka na słodko lub słono. Składniki mąka pszenna woda sól emulgator: lecytyny (soja) substancja konserwująca: sorbinian potasu regulator kwasowości: cytryniany potasu, octany sodu środek do przetwarzania mąki (polepszacz): L-cysteina skrobia kukurydziana Zalecenia dla alergików Soja Zawiera Pszenica Zawiera Wartości odżywcze w 100 g Wartość energetyczna 1180 kJ/280 kcal Tłuszcz 0,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g Węglowodany 58 g w tym cukry 4,0 g Białko 8,1 g Sól 1,8 g Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 1180.00000 Wartość energetyczna (kcal) 280.00000 Tłuszcz (g) 0.90000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.40000 Węglowodany (g) 58.00000 w tym cukry (g) 4.00000 Białko (g) 8.10000 Sól (g) 1.80000 Kraj Kraj pochodzenia Produkt UE Cechy 7 arkuszy ciasta Przygotowanie i stosowanie Zużyć zaraz po otwarciu. Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Warunki przechowywania Min. temp. °C 2 Maks. temp. °C 8 Rodzaj przechowywania Typ Schładzać Adres producenta Wyprodukowano dla Henglein Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza Adres internetowy www.henglein.pl Kontakt Henglein Polska Sp. z o.o. Adres kontaktowy ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza Adres zwrotny Henglein Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl Waga Waga brutto 326 Marka Henglein Format oznakowania alergenów Tłusty druk Średnia miara Średnia miara (e) Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 300 Pochodzenie Tekst dowolny o pochodzeniu Wyprodukowano w Unii Europejskiej Rozmiar opakowania 300 Rodzaj opakowania Typ Zgrzewane Przepisy Propozycja przygotowania nadzienia z jabłkami i cynamonem: Należy użyć: 4 jabłka, 1 łyżeczkę cynamonu, od 1 do 2 łyżek brązowego cukru. Według upodobań dodać orzechy, rodzynki lub marcepan. Przygotowanie: jabłka obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Rozprowadzić na cieście. Posypać cynamonem i cukrem i wybranymi dodatkami. Propozycja przygotowania nadzienia ze szpinakiem i serem feta: Należy użyć: 450 g szpinaku, 200 g sera feta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek. Przygotowanie: szpinak umyć i osuszyć lub rozmrozić.. Wymieszać z serem feta, dodać czosnek i doprawić. Rozprowadzić na cieście. Sposób przygotowania burka z nadzieniem: Folia, w którą zawinięte jest ciasto nie nadaje się do spożycia i do pieczenia. Ciasto filo rozwinąć na blacie. Jeden arkusz posmarować pędzelkiem mieszanką wody, oliwy i mleka w jednakowej proporcji po ok. 25 ml. Na tak przygotowany arkusz (maksymalnie dwa, ułożone jeden na drugi) wyłożyć równomiernie część nadzienia: z jabłek i cynamonem lub ze szpinakiem i serem feta. Nadzienie rozłożyć proporcjonalnie do ilości użytych arkuszy ciasta. Arkusz zwinąć w rulon (można zwijać w ślimaki). Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia. Jeszcze raz posmarować przygotowaną wcześniej mieszanką. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika ponownie przesmarować pozostałą częścią mieszanki. Informacje o recyklingu Opakowanie Nadające się do recyklingu Nazwa produktu uregulowana prawnie Ciasto filo. Półprodukt garmażeryjny chłodzony. Marka standaryzowana Marka Henglein Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów Język produktu Język danych polski Główny język opisu polski

Czym są Cenyzywnosci.pl?

Zbieramy ceny na artykuły spożywcze w Polsce. Automatycznie idziemy za pośrednictwem sklepów internetowych i zbieraj ceny i oferty, aby łatwo dla wszystkich być inteligentnymi klientami.

Jeśli masz pytanie lub wkład, możesz skontaktować się z nami pod adresem hi@cenyzywnosci.pl .

Prywatność

Regulamin

Blog