Zalecenia dla alergików Seler Może zawierać Zboża zawierające gluten Może zawierać Jaja Może zawierać Mleko Może zawierać Gorczyca Może zawierać Soja Może zawierać Kraj Zapakowano w Polska Cechy mielony w całości dla zachowania pełni smaku i aromatu Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Kontakt McCormick Polska S.A. Adres kontaktowy Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Adres zwrotny McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Marka Kamis Średnia miara Średnia miara (e) Dodatkowe informacje Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 20 Pozostałe informacje FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350 Rozmiar opakowania 20 Rodzaj opakowania Typ Saszetka Przepisy Gniocchi ze szpinakiem Przygotowanie 30 min Gotowanie 8 min Porcje 4 Składniki: 1 kg ziemniaków ugotowanych ze skórą 100 g szpinaku 4 łyżki masła 2 jaja 250 g mąki 3 łyżeczki czosnku granulowanego Kamis sól, pieprz do smaku 3 łyżki tartego parmezanu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1. Ziemniaki obierz. przeciśnij przez praskę. 2. Szpinak podsmaż na 1 łyżce masła. dokładnie odciśnij i zmiksuj z jajami. 3. Do ziemniaków dodaj mąkę. jaja ze szpinakiem, czosnek, dopraw pieprzem. delikatnie wymieszaj. 4. Ciasto podziel na kawałki, na stolnicy formuj z nich cienkie wałki, pokrój je na 2-centymetrowe kawałki, lep owalne gniocchi, lekko spłaszcz widelcem. 5. Gotuj w osolonej wodzie ok. 6 min. 6. Odcedź, smaż partiami przez ok. 2 min na rozgrzanym maśle z dodatkiem parmezanu i natki pietruszki. Nazwa produktu uregulowana prawnie Czosnek granulowany. Marka standaryzowana Marka Kamis Wymiary od dostawcy Wysokość na półce 170 Szerokość na półce 110 Głębokość na półce 5 Waga od dostawcy Waga brutto 28 Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów Logotypy stron trzecich FSC