KAMIS Kminek cały

KAMIS Kminek cały
2,19zł
Od KAMIS dostarczony przez MCCORMICK

Zalecenia dla alergików Seler Może zawierać Zboża zawierające gluten Może zawierać Jaja Może zawierać Mleko Może zawierać Gorczyca Może zawierać Soja Może zawierać Kraj Zapakowano w Polska Cechy naturalnie suszony dla zachowania pełni smaku i aromatu Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta McCormick Polska S.A Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Kontakt McCormick Polska S.A Adres kontaktowy Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Adres zwrotny McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Waga Waga brutto 19 Marka Kamis Średnia miara Średnia miara (e) Dodatkowe informacje Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 15 Pozostałe informacje FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350 Rozmiar opakowania 15 Rodzaj opakowania Typ Saszetka Rodzaj materiału opakowania Oznaczenie materiału 81 - Papier i tektura/plastik Przepisy Tarta ziemniaczana z boczkiem Przygotowanie 25 min Gotowanie 45 min Porcje 4 Składniki: 300 g maki pszennej 150 g masła lub margaryny/smalcu 1 żółtko 50 ml wody 2 łyżeczki kminku Kamis Szczypta soli Nadzienie: 500 g ziemniaków pokrojonych w cienkie plastry 250 g wędzonego boczku pokrojonego w słupki 1 cebula pokrojona w kostkę 2 łyżeczki majeranku Kamis 150 ml śmietany 30 % 3 jaja 1 łyżeczka czosnku granulowanego Kamis Sól. Pieprz do smaku 1. Mąkę posiekaj z masłem, dodaj żółtka, wodę, kminek, sól, wyrób na jednolite ciasto. Odstaw na 1 godzinę do lodówki. 2. Ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia. Przełóż do formy na tartę, zapiekaj ok. 20 min w temperaturze 195°C. 3. Równolegle przez 15 min gotuj ziemniaki, odcedź. 4. Boczek podsmaż z cebulą, wymieszaj z ziemniakami, dopraw majerankiem. 5. Śmietanę wymieszaj z jajkami, dopraw czosnkiem. solą i pieprzem. 6. Na cieście ułóż ziemniaki, zalej masą z jaj i śmietany. piecz w temperaturze 180°C przez ok. 25 min. 7. Możesz podawać posypane świeżym szczypiorem. Nazwa produktu uregulowana prawnie Kminek cały. Marka standaryzowana Marka Kamis Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów Logotypy stron trzecich FSC

Kup także w