Zalecenia dla alergików Seler Może zawierać Zboża zawierające gluten Może zawierać Jaja Może zawierać Mleko Może zawierać Gorczyca Może zawierać Soja Może zawierać Kraj Zapakowano w Polska Cechy naturalnie suszony dla zachowania pełni smaku i aromatu Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta McCormick Polska S.A Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Kontakt McCormick Polska S.A Adres kontaktowy Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Adres zwrotny McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Waga Waga brutto 19 Marka Kamis Średnia miara Średnia miara (e) Dodatkowe informacje Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 15 Pozostałe informacje FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350 Rozmiar opakowania 15 Rodzaj opakowania Typ Saszetka Rodzaj materiału opakowania Oznaczenie materiału 81 - Papier i tektura/plastik Przepisy Tarta ziemniaczana z boczkiem Przygotowanie 25 min Gotowanie 45 min Porcje 4 Składniki: 300 g maki pszennej 150 g masła lub margaryny/smalcu 1 żółtko 50 ml wody 2 łyżeczki kminku Kamis Szczypta soli Nadzienie: 500 g ziemniaków pokrojonych w cienkie plastry 250 g wędzonego boczku pokrojonego w słupki 1 cebula pokrojona w kostkę 2 łyżeczki majeranku Kamis 150 ml śmietany 30 % 3 jaja 1 łyżeczka czosnku granulowanego Kamis Sól. Pieprz do smaku 1. Mąkę posiekaj z masłem, dodaj żółtka, wodę, kminek, sól, wyrób na jednolite ciasto. Odstaw na 1 godzinę do lodówki. 2. Ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia. Przełóż do formy na tartę, zapiekaj ok. 20 min w temperaturze 195°C. 3. Równolegle przez 15 min gotuj ziemniaki, odcedź. 4. Boczek podsmaż z cebulą, wymieszaj z ziemniakami, dopraw majerankiem. 5. Śmietanę wymieszaj z jajkami, dopraw czosnkiem. solą i pieprzem. 6. Na cieście ułóż ziemniaki, zalej masą z jaj i śmietany. piecz w temperaturze 180°C przez ok. 25 min. 7. Możesz podawać posypane świeżym szczypiorem. Nazwa produktu uregulowana prawnie Kminek cały. Marka standaryzowana Marka Kamis Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów Logotypy stron trzecich FSC