Ekologiczny twaróg chudy. Eko twaróg formowany charakteryzuje się lekką, delikatną konsystencją, bardzo smarowną. Cechuje go łagodny, aromatyczny, lekko kwaśny, orzeźwiający smak i zapach. Ze względu na te cechy może być bezpośrednio wykorzystany do wielu potraw. Po dodaniu warzyw lub owoców stanowi doskonałe śniadanie lub przekąskę, może być zastosowany jako wsad do naleśników lub bez dodatkowego rozdrabniania można przyrządzić pyszny sernik. Składniki eko mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 419 kJ / 98 kcal Tłuszcz: 0,5 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 3,5 g - w tym cukry: 3,5 g Białko: 19,8 g Sól: 0,25 g Warunki przechowywania Przechowywać w temperaturze od +2C do +8°C.