Butter chicken z ryżem po indyjsku. Słynne danie kuchni indyjskiej z soczystego mięsa z kurczaka podanego w aksamitnym sosie z dodatkiem korzennych przypraw smażonych na maśle. Składniki ryż biały 47%, mięso z podudzia kurczaka 36%, pomidory bez skórek, śmietana, masło 2%, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy, czosnek, imbir, cebula, kardamon, pieprz cayenne, sól, cukier, kurkuma, papryka słodka mielona, kminek, kmin rzymski, kaszka kukurydziana, cynamon, oregano, pieprz czarny, gorczyca, kozieradka, kolendra, goździki, liść laurowy mielony, papryczka chilli, koper włoski, anyż, papryka ostra mielona. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 616 kJ / 147 kcal Tłuszcz: 5,0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g Węglowodany: 17,9 g - w tym cukry: 0,4 g Białko: 7,5 g Sól: 0,6 g Metoda przygotowania Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej. Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W). Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące! Warunki przechowywania Przechowywać w temperaturze 2-5 °C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni. Producent/Dystrybutor Eat Me Sp. z o.o. ul. Krakowskie Przedmieście 14 00–325 Warszawa Solec 29k, 05-532 Baniocha 512 007 747 (zamówienia) 500 724 007 (zamówienia) 786 866 350 (księgowość) biuro@eatme.pl