Placki ziemniaczane. Składniki ziemniaki 78%, cebula 19%, mąka pszenna, olej rzepakowy, masa jajowa pasteryzowana, sól, pieprz. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 893 kJ / 214 kcal Tłuszcz: 12 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g Węglowodany: 21 g - w tym cukry: 2,9 g Białko: 4,2 g Sól: 1,3 g Metoda przygotowania 1. Przełóż placki na mocno rozgrzaną patelnię o powłoce teflonowej lub żeliwnej (bez dodatku tłuszczu) i podgrzewaj przez 2 minuty, obróć na drugą stronę i podgrzewaj przez 3 minuty. 2. Przełóż zawartość opakowania na blaszkę. Włóż do nagrzanego piekarnika do 200°C na ok. 7-8 minut, aż będą gorące. 3. Produkt nadaje się również do podgrzania w kuchence mikrofalowej przez 6 minuty / moc 600W, po uprzednim przełożeniu produktu na talerz. Warunki przechowywania Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.