Kiełki kapusty są wyśmienitym źródłem witaminy K. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ odpornościowy i nerwowy. Są również bogatym źródłem energii. Wzmacniają kości i zęby. Podobnie jak kiełki brokułu zawierają antyrakowy sulforafan. Stężenie tej substancji w kiełkach jest o wiele razy wyższe niż w samej główce czerwonej kapusty. Składniki Kiełki kapusty czerwonej. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 210 kJ / 50 kcal Tłuszcz 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g Węglowodany 1 g w tym cukry 1 g Błonnik 4,5 g Białko 4,0 g Sól 0,09 g Witamina K 73,7 mcg Witamina A 671 mcg Warunki przechowywania Przechowywać w warunkach chłodniczych. Cechy produktu Gotowe do spożycia. Bez nawozów i środków konserwujących. Producent/Dystrybutor GOH Sp. z o.o. ul. Sulęcińska 1/5 04-959 Warszawa tel.: 48 22 872 95 14 www.pokarmzycia.pl