Koźlarz czerwony Leccinym rufum (Schaeff) Kreisel suszony, krojony. Opakowanie: 20 g. Składniki Suszony koźlarz czerwony. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1235 kJ / 296 kcal Tłuszcz 4,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g Węglowodany 25 g w tym cukry 5,1 g Błonnik 32 g Białko 23 g Sól 0,14 g Metoda przygotowania Grzyby kilkakrotnie wypłukać i moczyć około 1 godziny w letniej wodzie. Następnie gotować około 30 minut i odcedzić. Grzyby pokroić w paseczki lub drobną kosteczkę. Wywar zostawić. Wywar oraz grzyby wykorzystujemy do sporządzania różnych smacznych potraw np.: zup, sosów, mięs, kapusty, farszów i wielu innych. Warunki przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Producent/Dystrybutor POLGRZYB Urszula Jedynak ul. Bagienki 7a 32-050 Skawina +48 12 / 276 38 44 +48 602 432 607 +48 533 727 077 biuro@polgrzyb.pl