KRAKUS Pierś z gęsi pieczona (porcja ok 1200-1400 g) Polska gęś owsiana. Chowana na wybiegach, żywiona zgodnie z naturą - z udziałem ziarna owsa, co zapewnia oryginalny smak mięsa. Zakorzeniona w tradycji polskiej już od XVII wieku. Europa rozsmakowała się w gęsinie w XIX wieku, w chwili obecnej Polska jest jednym z wiodących jej eksporterów. Polska gęś owsiana zdobyła uznanie zarówno smakoszy kulinarnych, jak i osób dbających o dietę. Specjalnie dobrane przyprawy takie jak czosnek, papryka, majeranek, kurkuma i goździki nadają gęsi Krakus wyjątkowego aromatu. Składniki Pierś z gęsi bez kości 98% (zawiera naturalnie wytopiony tłuszcz i sok mięsny), sól, mieszanka przypraw (papryka, czosnek, kolendra, kurkuma, majeranek, imbir, chilli, kmin rzymski, gorczyca, kminek, goździki), cukier, aromaty. Informacje dla alergików Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, soję, mleko, laktozę z mleka, seler. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1423 kJ / 344 kcal Tłuszcz: 31 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,7 g Węglowodany: 1,3 g - w tym cukry: 0,6 g Białko: 15 g Sól: 1,2 g Metoda przygotowania 1. Wyciągnij nogę z opakowania. 2. Następnie wyjmij mięso z worka wraz z tłuszczem i galaretką na tackę, która została umieszczona w opakowaniu. Naturalnie wytopiony tłuszcz wzbogaca walory smakowe podgrzewanego mięsa. 3. Piecz 30 min. w temp. 230°C. Po wskazanym czasie wyjmij gęś z piekarnika i dodaj ulubione dodatki. Smacznego! Warunki przechowywania Przechowywać w temperaturze od 0°C do 4°C.