Ser szlachetny dojrzewający w twardej skórce. Wyprodukowano w Radzyniu Podlaskim pod nadzorem głównego serowara. Składniki Mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator - chlorek wapnia, lizozym z białka jaja kurzego, barwnik - annato. Informacje dla alergików Ser żółty naturalnie nie zawiera laktozy. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1426 kJ / 343 kcal Tłuszcz 26 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18 g Węglowodany 1,3 g w tym cukry 0 g Białko 26 g Sól 1,2 g Warunki przechowywania Przechowywać w temperaturze od 1°C do 6°C. Spożyć w ciągu 3 dni. Producent/Dystrybutor Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek ul. Kleeberga 12 21-300 Radzyń Podlaski Inne informacje Skórka sera nie jest przeznaczona do spożycia. W skórce: substancja konserwująca - E235, barwnik - E160b.