Składniki fasola biała drobna Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten Może zawierać Orzechy Może zawierać Sezam Może zawierać Wartości odżywcze Wartość odżywcza suchego produktu w 100 g Wartość energetyczna 1290 kJ / 306 kcal Tłuszcz 0,9 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g Węglowodany 45 g - w tym cukry 3 g Błonnik 19 g Białko 20 g Sól 0,01 g Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 1290.00000 Wartość energetyczna (kcal) 306.00000 Tłuszcz (g) 0.90000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.10000 Węglowodany (g) 45.00000 w tym cukry (g) 3.00000 Błonnik (g) 19.00000 Białko (g) 20.00000 Sól (g) 0.01000 Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa Zakład produkcyjny: ul. Nowowiejska 35 Kruki 07-415 Olszewo-Borki Adres internetowy www.melvit.pl Kontakt MELVIT S.A. Adres kontaktowy ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa Email kontaktowy handel@melvit.com.pl Adres zwrotny MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa tel./+48 29 / 760 98 51 fax/+48 29/ 760 98 41 handel@melvit.com.pl www.melvit.pl Waga Waga brutto 404 Marka Melvit Format oznakowania alergenów Tłusty druk Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować Od temperatury otoczenia 1. Przed ugotowaniem moczyć fasolę w chłodnej wodzie przez około 12 godzin (na 100 g fasoli około 0,5 l wody). 2. Po namoczeniu gotować pod przykryciem 2 godziny. Numer fax +48297609841 Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 400 Rozmiar opakowania 400 Rodzaj opakowania Typ Zgrzewane Przepisy Przepis: Fasola w sosie pomidorowym Składniki: 40 dag białej fasoli drobnej Melvit, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 5 dag boczku wędzonego, 15 dag cienkiej kiełbasy, sól, pieprz, ziele angielskie, 1 liść laurowy, 3 ziarenka pieprzu ziarnistego, 10 dag koncentratu pomidorowego, zioła prowansalskie, 1-2 łyżki oleju. Opis przygotowania: Fasolę należy opłukać i zalać zimną wodą i pozostawić na noc do nasiąknięcia. Następnego dnia fasolę przełożyć do dużego garnka i zagotować razem z pozostałą wodą. Dolać ok 1-1½ szkl. wody i gotować. Do gotującej fasoli dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty, sól i zwykły pieprz. Gotować fasolę do miękkości. Cebulę należy pokroić w kostkę, boczek i kiełbasę także, następnie razem zesmażyć na oleju, na końcu dodać czosnek pokrojony w paseczki. Gdy fasola jest miękka należy dodać do niej usmażoną cebulę, boczek i kiełbasę. Wszystko razem wymieszać, dodać koncentrat pomidorowy, zioła i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować jeszcze razem ok. 20 minut. Smacznego! Nazwa produktu uregulowana prawnie Fasola biała drobna Marka standaryzowana Marka Melvit Telefon kontaktowy +48297609851 Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów Język produktu Język danych polski Główny język opisu polski