Kawa bez nadmiernej goryczki i nut kwaskowatości. Świetnie zbilansowana doskonała arabika i robusta dają moc satysfakcji i przyjemności z degustacji. Znakomita aby dobrze rozpocząć dzień! Świetnie komponuje się z mlekiem. Kawa palarni Zicaffe z Marsala na Sycylii, założonej w 1929 r. Kawy Zicaffe są już znane w Polsce, cenione ze względu na wysoką jakość, która jest wynikiem pielęgnowania przez rodzinę Zichittellich najlepszych południowowłoskich tradycji espresso. O najwyższej jakości mieszanek Zicaffe świadczą i opinie konsumentów z całej Europy i certyfikat INEI (Instituto Nazionale Espresso Italiano – Narodowy Instytut Espresso Italiano), przyznany dwóm mieszankom z sycylijskiej palarni: Zicaffe Cinquantenario 1000g i Zicaffe Superiore 1000g. Certyfikaty INEI pozwalające na używanie znaku „Espresso Italiano”, są przyznawane mieszankom spełniającym najbardziej wyśrubowane wymagania co do ziarna, palenia, pakowania i – w rezultacie – końcowej jakości kawy. Tylko najlepsze włoskie palarnie są zdolne do uzyskania takiego certyfikatu. Jest on świadectwem szczególnej dbałości firmy Zicaffe o jakość, a zarazem – z punktu widzenia konsumenta - gwarancją, że wszystkie produkty oznaczone tą marką są co najmniej bardzo dobrej klasy. Zicaffe to jedna z najlepszych marek na kawowym rynku Włoch.