Składniki mąki pszenna pełnoziarnista (33,8%) czekolada (15%) [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, serwatka w proszku (z mleka), emulgatory (lecytyny sojowe, polirycynoleinian poliglicerolu), aromat naturalny] syrop glukozowy mleko zagęszczone słodzone (mleko, cukier) cukier substancje utrzymujące wilgoć (glicerol, sorbitole) olej słonecznikowy syrop cukru inwertowanego mąka kukurydziana (2,2%) substancja wzbogacająca (składnik mineralny: wapń) mąka ryżowa (2%) kakao odtłuszczone mleko w proszku kakao o obniżonej zawartości tłuszczu sól emulgator (lecytyny słonecznikowe) aromat naturalny substancja wzbogacająca (składnik mineralny: żelazo) substancje wzbogacające (witaminy: B3, B5, B2, B6, B9) % - odnosi się do zawartości składnika w całym produkcie Zalecenia dla alergików Mleko Zawiera Orzechy Może zawierać Soja Zawiera Pszenica Zawiera Wartości odżywcze 100 g 25 g Energia 1679 kJ / 400 kcal 420 kJ / 100 kcal Tłuszcz 12,2 g 3,0 g - w tym: kwasy nasycone 3,8 g 0,9 g Węglowodany 64,9 g 16,2 g - w tym: cukry 26,9 g 6,7 g Błonnik 7,2 g 1,8 g Białko 6,7 g 1,7 g Sól 0,45 g 0,11 g Wtaminy i składniki mineralne 100 g (%***) 25 g (%***) B2 Ryboflawina 1,28 mg (91%) 0,32 mg (23%) B3 Niacyna 12,7 mg (79%) 3,18 mg (20%) B6 Witamina B6 1,07 mg (76%) 0,27 mg (19%) B9 Kwas foliowy 160 µg (80%) 40,0 µg (20%) B5 Kwas pantotenowy 4,56 mg (76%) 1,14 mg (19%) Wapń 980 mg (123%) 245 mg (31%) Żelazo 11,7 mg (84%) 2,93 mg (21%) ***% referencyjnej wartości spożycia dla dorosłych wg rozporządzenia UE Nr 1169/2011 Obliczona wartość odżywcza na 100g 25 g Wartość energetyczna (kJ) 1679.00000 420.00000 Wartość energetyczna (kcal) 400.00000 100.00000 Tłuszcz (g) 12.20000 3.00000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 3.80000 0.90000 Węglowodany (g) 64.90000 16.20000 w tym cukry (g) 26.90000 6.70000 Błonnik (g) 7.20000 1.80000 Białko (g) 6.70000 1.70000 Sól (g) 0.45000 0.11000 Ryboflawina (B2) (mg) 1.28000 0.32000 Niacyna (B3) (mg) 12.70000 3.18000 Witamina B6 (mg) 1.07000 0.27000 Kwas foliowy (µg) 160.00000 40.00000 Kwas pantotenowy (mg) 4.56000 1.14000 Wapń (mg) 980.00000 245.00000 Żelazo (mg) 11.70000 2.93000 Cechy pełne ziarno składnik nr 1 ekstra czekoladowy Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta Cereal Partners Poland Toruń-Pacific Sp. z o.o., ul. Szosa Lubicka 38/58, 87-100 Toruń, Polska Kontakt Nestlé Serwis Konsumenta Adres kontaktowy ul. Łódzka 153 62-800 Kalisz Email kontaktowy cs@pl.nestle.com Adres zwrotny Warto porozmawiać Nestlé Serwis Konsumenta, ul. Łódzka 153, 62-800 Kalisz, Bezpłatna infolinia 800 174 902, e-mail: cs@pl.nestle.com Zachowaj do wykorzystania w przyszłości Waga Waga brutto 26 Marka Nestlé Format oznakowania alergenów Tłusty druk Średnia miara Średnia miara (e) Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 25 Pozostałe informacje 25 g energia 240 kJ 100 kcal 5%** RI 100 g: 1679 kJ / 400 kcal ** RI - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) ILNI: V2A6ES08 Rozmiar opakowania 25 Rodzaj opakowania Typ Torebka Rodzaj materiału opakowania Oznaczenie materiału 90 - Plastik/aluminium Nazwa produktu uregulowana prawnie Płatki śniadaniowe w formie batonika z czekoladą, z witaminami i składnikami mineralnymi. Marka standaryzowana Marka Nestlé Podmarka Podmarka Nesquik Telefon kontaktowy Bezpłatna infolinia 800 174 902 Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów Logotypy stron trzecich Green Dot