BEZGLUTEN Pizza spody niskobiałkowe PKU (3 szt.) Składniki Woda, skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia ziemniaczana, cukier, margaryna(oleje roślinne /palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy/ w zmiennych proporcjach, woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; barwnik: annato), drożdże, sól, błonnik pokarmowy, substancja zagęszczająca: pektyna, guma guar, E 464; emulgatory: lecytyna, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; zioła prowansalskie, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1045 kJ / 247 kcal Tłuszcz 3,6 g w tym kwasy nasycone 1,8 g Węglowodany 52 g w tym cukry 2,5 g Błonnik 2,4 Białko 0,5 g Sól 1,19 g Warunki przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu. Cechy produktu Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu. Producent/Dystrybutor Bezgluten Sp. z o. o. Posądza 128 32-104 Koniusza