Budyń o smaku waniliowym w proszku Produkt bezglutenowy. Odpowiedni dla wegan - możesz przygotować również na napoju roślinnym. Bez dodatku cukru. Składniki Skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromat naturalny, barwnik: karoteny. Informacje dla alergików Produkt może zawierać mleko, soję i ich produkty pochodne. Wartości odżywcze w 100 g produktu sypkiego: Wartość energetyczna 1426 kJ / 341 kcal Tłuszcz 0,1 g w tym kwasy nasycone 0 g Węglowodany 84,9 g w tym cukry 0 g Białko 0,2 g Sól 0,05 g Metoda przygotowania Z 0,5 litra zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia. Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego). Warunki przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Producent/Dystrybutor Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71 61-359 Poznań