CENOS Kasza jaglana

CENOS Kasza jaglana
6,29zł

Opis produktu Kasza jaglana z prosa Charakterystyka: Kasza jaglana powstaje z obłuszczonego ziarna prosa. Zalecenia dla alergików Jęczmień Może zawierać Zboża zawierające gluten Może zawierać Owies Może zawierać Żyto Może zawierać Pszenica Może zawierać Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu %RWS* w porcji 100 g produktu wartość energetyczna 1483 kJ/350 kcal 18 % tłuszcz 2,2 g 3 % w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 1 % węglowodany 70 g 27 % w tym cukry <0,5 g <1 % błonnik 3,1 g - białko 11 g 22 % sól <0,01 g <1 % * Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). Opakowanie 500 g zawiera 5 porcji produktu (100 g stanowi około ½ szklanki). Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 1483.00000 Wartość energetyczna (kcal) 350.00000 Tłuszcz (g) 2.20000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.20000 Węglowodany (g) 70.00000 w tym cukry (g) 3 < 0.50000 Błonnik (g) 3.10000 Białko (g) 11.00000 Sól (g) 3 < 0.01000 Kraj Kraj pochodzenia Polska Cechy produkt sypki czas gotowania około 15 minut Produkt polski Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu. Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22, 62-300 Września, Polska Kontakt Cenos Sp. z o.o. Adres zwrotny Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22, 62-300 Września, Polska Waga Waga brutto 522 Marka Cenos Format oznakowania alergenów Podkreślenie Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia 1. Kaszę wypłukać w dużej ilości wody. 2. Następnie kaszę wsypać do wrzącej wody, pozostawić na małym ogniu, okresowo mieszając, aż do wchłonięcia wody. 3. Gotować około 15 minut. Miarka: około 1 szklanki wody na 1/2 szklanki produktu około 1/2 szklanki produktu na 1 osobę Dodatkowe informacje Historia: W starożytności proso było rozpowszechnione w Azji i Europie. Prowadzący koczownicze życie Mongołowie piekli chleb jedynie z prosa. Podobnie jak Tatarzy krymscy, narody kaukaskie i plemiona koczujące za Uralem. Ciekawostka: W Galicji w XIX wieku, w powiecie ropczyckim, spożywano potrawę z kaszy jaglanej ugotowanej na mleku z dodatkiem tartej marchwi, masła i soli. Z kolei na Rzeszowszczyźnie do dnia dzisiejszego wypiekany jest kasiak - placek drożdżowy z kaszą jaglaną i serem, podawany z dużą ilością roztopionego masła. Niezwykłe Inspiracje na codzienne dania znajdziesz na: www.cenos.pl facebook.com/cenosinspiruje instagram.com/cenos.pl/ pl.pinterest.com/cenos_inspiruje Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 500 Pochodzenie Tekst dowolny o pochodzeniu Produkt polski Rozmiar opakowania 500 Rodzaj opakowania Typ Pudełko Rodzaj materiału opakowania Oznaczenie materiału 21 - Tektura płaska Nazwa produktu uregulowana prawnie Kasza jaglana z prosa. Marka standaryzowana Marka Cenos Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć Opakowanie 500 g zawiera 5 porcji produktu (100 g stanowi około ½ szklanki). Liczba użyć Liczba czynności użycia Porcje 5