GRZEŚKOWIAK Chrupiąca zapiekanka pieczarkami Świeża i gotowa do szybkiego przyrządzenia. Pieczarkowy farsz w połączeniu serem i chrupiącą bułką. Dla wszystkich miłośników dań szybkich, prostych i smacznych. Składniki Bułka pszenna 60% [mąka pszenna, woda, drożdże, sól, środki do przetwarzania mąki <0,5%: kwas askorbinowy i enzymy (zawierają gluten)], farsz pieczarkowy 25% [pieczarka, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy), skrobia ziemiaczana, olej rzepakowy, sól, przyprawy, substancja konserwująca: benzoesan sodu], ser Gouda 15% (mleko krowie pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, czyste kultury bakterii mlekowych, substancja konserwująca: azotyn sodu, barwnik). Informacje dla alergików Może zawierać: jaja, sezam i soję. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1051 kJ / 254 kcal Tłuszcz 7,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2 g Węglowodany 36 g w tym cukry 2,7 g Białko 9,5 g Sól 0,81 g Metoda przygotowania Rozgrzać piekarnik do temperatury 180*C lub 170*C (z termoobiegiem). Zdjąć folię, umieścić zapiekankę pośrodku piekarnika i podgrzewać przez około 5-7 minut do momentu roztopienia sera i zarumienienia ciasta. Warunki przechowywania Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin. Producent/Dystrybutor Świeże i Zielone Sp. z o.o. Sp. k. ul. Śremska 40 62-035 Kórnik