GRZEŚKOWIAK Chrupiąca zapiekanka z szynką Świeża i gotowa do szybkiego przyrządzenia. Pieczarkowy farsz w połączeniu z szynką, serem i chrupiącą bułką. Dla wszystkich miłośników dań szybkich, prostych i smacznych. Składniki Bułka pszenna 60% [mąka pszenna, woda, drożdże, sól, środki do przetwarzania mąki <0,5%: kwas askorbinowy i enzymy (zawierają gluten)], szynka 15,9% [mięso wieprzowe (90%), woda, sól, glukoza, stabilizator: trifosforany, białko wieprzowe kolagenowe, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, aromaty, substancja konserwująca: azotyn sodu], ser Gouda 15% (mleko krowie pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, czyste kultury bakterii mlekowych, substancja konserwująca: azotyn sodu, barwnik), sos salsa mexicana 9% {woda, koncentrat pomidorowy (34%), cukier, papryka (10%), cebula (6%), ocet spirytusowy, mieszanka przypraw [cukier, dekstroza, pomidor suszony, cebula suszona, sól, kolendra, czosnek suszony, kumin, pieprz, aroamty (zawierają mleko), pieprz caynne, olej rzepakowy, hydrolizowane białka roślinne z soi i pszenicy, suszone drożdże], skrobia modyfikowana, przyprawy, sól, substancje zagęszczające: guma guar i guma ksantanowa, bulion warzywny (zawiera hydrolizowane białka sojowe i pszenne), substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromat}. Informacje dla alergików Może zawierać: jaja, sezam, seler i gorczycę. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1163 kJ / 309 kcal Tłuszcz 5,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1 g Węglowodany 36 g w tym cukry 1,6 g Białko 12 g Sól 0,8 g Metoda przygotowania Rozgrzać piekarnik do temperatury 180*C lub 170*C (z termoobiegiem). Zdjąć folię, umieścić zapiekankę pośrodku piekarnika i podgrzewać przez około 5-7 minut do momentu roztopienia sera i zarumienienia ciasta. Warunki przechowywania Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin. Producent/Dystrybutor Świeże i Zielone Sp. z o.o. Sp. k. ul. Śremska 40 62-035 Kórnik