Składniki mąka PSZENNA 89,5 % woda sól Zalecenia dla alergików Jaja Może zawierać Pszenica Zawiera Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu przed przygotowaniem: wartość energetyczna 1531 kJ / 361 kcal tłuszcz 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g węglowodany 75 g w tym cukry 2,1 g białko 11 g sól 0,57 g Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 1531.00000 Wartość energetyczna (kcal) 361.00000 Tłuszcz (g) 1.20000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.40000 Węglowodany (g) 75.00000 w tym cukry (g) 2.10000 Białko (g) 11.00000 Sól (g) 0.57000 Kraj Kraj pochodzenia Chiny Cechy kuchnia chińska Przechowywanie Najlepiej spożyć przed, numer partii: na opakowaniu. Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu i zużyć w ciągu 7 dni. Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska www.houseofasia.pl Adres internetowy www.houseofasia.pl Kontakt De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k. Adres kontaktowy Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska Adres zwrotny De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska www.houseofasia.pl Waga Waga brutto 210 Marka House of Asia Trwałość po otwarciu Trwałość po otwarciu dzień/dni 7 Format oznakowania alergenów Wielkie litery Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia Makaron zalej wrzątkiem, odczekaj 4-5 minut i odcedź. Dodatkowe informacje Więcej przepisów na dania kuchni azjatyckiej znajdziesz na www.houseofasia.pl Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 200 Rozmiar opakowania 200 Rodzaj opakowania Typ Torba Rodzaj materiału opakowania Oznaczenie materiału 5 - PP Przepisy Bulion z pastą miso i grzybami shiitake Składniki - 100 g Makaronu pszennego - 30-45 g Pasty miso - 100 g Grzybów shiitake w zalewie pokrojonych w paski - 500 ml bulionu drobiowego - 1 papryczka chili pokrojona w plasterki - 3 łyżki posiekanej dymki - 2 łyżki oleju - czarny pieprz do smaku Przygotowanie 1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Do garnka wlej olej, podsmaż delikatnie grzyby z chili, następnie wlej bulion i całość doprowadź do wrzenia. Dodaj pastę miso, szczypiorek i dopraw do smaku czarnym pieprzem. 3. Do misek nałóż makaron i zalej gotowym bulionem. Nazwa produktu uregulowana prawnie Makaron pszenny, błyskawiczny (instant) typu noodle. Marka standaryzowana Marka House of Asia Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów