Ser Gorgonzola Piccante Oryginalny włoski ser miękki z niebieską, szlachetną pleśnią, o idealnie kremowej konsystencji i pikantnym smaku. Łatwo się topi, doskonały do sosów i sałatek. Ser gorgonzola piccante produkowany jest z mleka krowiego, pasteryzowanego. Zawiera 48% tłuszczu. Posiada oznaczenie DOC, będące gwarancją jego autentyczności, a także podkreśleniem typowości właściwej danemu regionowi Włoch. Kraj pochodzenia: Włochy Rodzaj mleka: krowie pasteryzowane Składniki Mleko pasteryzowane, sól, podpuszczka. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1435 kJ / 346 kcal Tłuszcz 29 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20 g Węglowodany 0,4 g w tym cukry <0,5 g Białko 20 g Sól 2,5 g Warunki przechowywania Przechowywać w temperaturze od +1°C do +6°C. Spożyć w ciągu 3 dni. Producent/Dystrybutor Producent: IGOR S.r.l. Strada Natale Leonardi 32 28062 Cameri (Novara) Italia Dystrybutor: PPH Temar Sp. z o.o. sp. k. Tartaczna 34 40-749 Katowice www.temar.pl