Pasztetowa wędzona Pasztetowa wędzona od firmy JBB Bałdyga to znakomity produkt na kanapki – krojona w plastry lub rozsmarowana na świeżym pieczywie, zaserwowana w towarzystwie ogórka kiszonego czy pachnącego pomidora. Wędlina wieprzowa podrobowa, wędzona, parzona, w osłonce niejadalnej. Składniki Mięso wieprzowe (55%), tłuszcz wieprzowy, wątroba wieprzowa (17%), woda, sól, przyprawy (zawierają gorczycę), warzywa suszone (zawierają seler), wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; ekstrakty przypraw, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych; błonnik pszenny bezglutenowy, mąka ryżowa, substancja zagęszczająca: karagen; glukoza, laktoza z mleka, białka mleka, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: azotyn sodu. Informacje dla alergików Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenny, owsiany), soję, jaja. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1493 kJ / 362 kcal Tłuszcz 35 g w tym kwasy nasycone 14 g Węglowodany 1,2 g w tym cukry 0,9 g Białko 10 g Sól 1,8 g Warunki przechowywania Przechowywać w temperaturze od 2°C do 8°C. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 2 dni. Producent/Dystrybutor Zakład Przetwórstwa Mięsnego “JBB” Import-Eksport J. Bałdyga ul. Kościelna 25 07-437 Łyse +48 29 76 41 500 jbb@jbb.pl