Składniki sól kuchenna jodowana (sól kuchenna, jodek potasu) cukier papryka kminek pieprz NASIONA GORCZYCY granulat z borowika majeranek ziele angielskie pieprz cayenne liście laurowe owoce jałowca Zalecenia dla alergików Seler Może zawierać Zboża zawierające gluten Może zawierać Jaja Może zawierać Mleko Może zawierać Gorczyca Zawiera Sezam Może zawierać Soja Może zawierać Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna 818 kJ / 195 kcal Tłuszcz 4,2 g W tym kwasy tł. nasycone 0,5 g Węglowodany 27 g W tym cukry 22 g Białko 6,3 g Sól 45,0 g Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 818.00000 Wartość energetyczna (kcal) 195.00000 Tłuszcz (g) 4.20000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.50000 Węglowodany (g) 27.00000 w tym cukry (g) 22.00000 Białko (g) 6.30000 Sól (g) 45.00000 Cechy 100 % naturalny smak Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu. Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta KOTÁNYI GmbH, A-2120 Wolkersdorf, PF 66, Austria dla Kotányi Polonia Sp. z o.o., ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7, 02-366 Warszawa, www.kotanyi.com, info.pl@kotanyi.com Adres internetowy www.kotanyi.com Kontakt Kotányi Polonia Sp. z o.o. Adres kontaktowy ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7, 02-366 Warszawa Email kontaktowy info.pl@kotanyi.com Adres zwrotny Kotányi Polonia Sp. z o.o., ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7, 02-366 Warszawa, www.kotanyi.com, info.pl@kotanyi.com Waga Waga brutto 30 Marka Kotányi O marce Kotányi Zainspiruj się szeroką ofertą naturalnych ziół i przypraw! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat. Format oznakowania alergenów Tłusty druk Wielkie litery Średnia miara Średnia miara (e) Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 22 Rozmiar opakowania 22 Rodzaj opakowania Typ Saszetka Przepisy Bigos dla 6 osób: 1,5 kg kiszonej kapusty, 200 ml wody, 200 g boczku, 750 g wieprzowiny, 750 g wołowiny, 250 g kiełbasy, 50 g suszonych śliwek, 50 g ugotowanych grzybów, 2 łyżki oleju, 1 opakowanie przyprawy do bigosu Kotányi. Przygotowanie: Boczek, wieprzowinę i wołowinę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Dodaj śliwki i grzyby. Przykryj i gotuj przez 1 godzinę. Gotuj kapustę kiszoną przez 40 minut. Dolej wodę, dodaj kiełbasę, mięso i przyprawę do bigosu. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejną godzinę. Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa do bigosu, mieszanka przyprawowa. Marka standaryzowana Marka Kotányi Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów