KUCHNIA BRAWATY Kluski śląskie Kluski śląskie to tradycyjne danie rodem z Górnego Śląska, przygotowywane z gotowanych ziemniaków i dwóch rodzajów mąki - ziemniaczanej i kukurydzianej. Formujemy je ręcznie, uzyskując spłaszczone kulki z charakterystycznym wgłębieniem. Domowa receptura, dobrej jakości naturalne składniki i dbałość o szczegóły gwarantują tradycyjny smak klusek, podawanych jako dodatek do rolad czy pieczeni, lub spożywanych samodzielnie. Danie nie zawiera konserwantów i jest gotowe do spożycia. Produkt należy przechowywać w lodówce. Składniki Ziemniaki 70%, mąka ziemniaczana, jaja, mąka kukurydziana, olej rzepakowy, sól. Informacje dla alergików Produkt może zawierać mleko, pszenice. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 629 kJ / 148 kcal Tłuszcz 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,17 g Węglowodany 32 g w tym cukry 0,64 g Białko 1,9 g Sól 0,52 g Metoda przygotowania Produkt gotowy do spożycia, wystarczy podgrzać, najlepiej wrzucić do wrzącej lekko osolonej wody, wyjąć natychmiast po wypłynięciu, nie gotować. Warunki przechowywania Przechowywać w temp.: 0-6°C. Po otwarciu przechowywać nie dłużej niż 24h. Producent/Dystrybutor Kuchnia Brawaty Piotr Urbański Tomasz Szeląg Sp. K. ul. Orzeszkowej 5 38-500 Sanok www.kuchniabrawaty.pl