Vege pasta słonecznikowa z mango i curry Super kremowe o wyrazistym smaku. Idealnie nadają się do posmarowania kanapki, zamiast masła, lub jako dip do każdego rodzaju warzyw lub snaków. Jeśli szukasz czegoś nowego i oryginalnego, to nasza pasta z nasion słonecznika z mango i curry jest właśnie dla Ciebie. Połączenie słodko-kwaśnego smaku mango z delikatnie pikantnym smakiem curry daje niezwykły efekt. Zrobiona z naturalnych składników, ta pasta jest zdrowym zamiennikiem dla tradycyjnego masła i jest idealna nie tylko dla wegan. Doskonała do kanapek, jako dip do warzyw czy jako składnik sałatek. Bez konserwantów Bez glutenu Produkt wegański Czysta etykieta Niepasteryzowany Niepasteryzowana, dzięki temu zachowuje ona świeży, taki jak danie zrobione domowym sposobem, smak i aromat. Składniki Nasiona słonecznika 36%, olej rzepakowy, pulpa z mango 22% (pulpa z mango 99,9%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), woda, zagęszczony sok z cytryny, cukier trzcinowy, sól, przyprawa curry 1,5%. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1685 kJ / 403 kcal Tłuszcz 41 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,8 g Węglowodany 14 g w tym cukry 9,9 g Błonnik 1,9 g Białko 3,2 g Sól 1,6 g Warunki przechowywania Przechowywać w temperaturze od 1°C do 7°C. Po otwarciu należy spożyć w ciągu 2 dni. Producent/Dystrybutor Lavica Food ul. Puszkina 47 62-030 Luboń www.lavicafood.pl