Golonka wieprzowa z żurawiną wolno gotowana (porcja ok. 720 - 1100 g) W oparciu o oczekiwania i potrzeby klientów, którzy są coraz bardziej zabiegani i chcą zminimalizować czas spędzony na wypełnianiu obowiązków domowych (m.in. na gotowaniu) proponujemy produkty wolno gotowane. Wyselekcjonowaną golonkę wp. w procesie produkcyjnym otulamy aromatycznym sosem z dodatkiem suszonej żurawiny i w specjalnym worku gotujemy je od 8 do 10 godzin w niskiej temperaturze 85°C, dzięki czemu staje się miękka, rozpływająca się w ustach i zachowuje cenne wartości odżywcze. Rozpakowany produkt wkładamy do piekarnika lub gorącej wody i w 30 min. cieszymy się pysznym posiłkiem dla całej rodziny. Wystarczy dodać ulubione dodatki jak ziemniaki, ryż, kaszę i surówkę! Składniki Golonka wieprzowa (81%), woda, żurawina suszona (2%), cebula suszona, skrobia kukurydziana, błonniki roślinne, glukoza, aromaty naturalne, maltodekstryna, sól, przyprawy. Pakowane próżniowo. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 936 kJ / 225 kcal Tłuszcz 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,7 g Węglowodany 4,4 g w tym cukry 1,6 g Białko 14 g Sól 0,3 g Warunki przechowywania Przechowywać w temperaturze od 0°C do +6°C. Po otwarciu opakowania przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 48 godzin. Producent/Dystrybutor ZAKŁADY MIĘSNE ŁUKÓW S.A. ul. Przemysłowa 15 21-400 Łuków tel. (25) 798 24 01 e-mail: sekretariat@zmlukow.pl