MESTEMACHER La Pinsa pełnoziarnista 230 g La Pinsa Pełnoziarnista od Mestemacher to tradycyjny włoski placek pełnoziarnisty, ręcznie formowany i wstępnie wypiekany w kamiennym piecu. Jest to produkt wegański, bez konserwantów, przygotowany z najwyższej jakości składników. Idealny jako baza do pizzy lub kreatywnych dań, takich jak focaccia z oliwą i ziołami. La Pinsa Pełnoziarnista to doskonały wybór dla miłośników zdrowego stylu życia i włoskich smaków. Możesz ją wzbogacić sosem pomidorowym, mozzarellą, szynką czy warzywami, tworząc wyjątkowe dania w kilka minut! Składniki Pełnoziarnista mąka pszenna (49%), woda, oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia (3,2%), sól, zakwas (1,6%) (woda, mąką pszenna), drożdże, mąka słodowa jęczmienna. Informacje dla alergików Może zawierać soję i gorczycę. Zastosowano alkohol etylowy. Pakowano w atmosferze ochronnej. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1092 kJ / 259 kcal Tłuszcz 4,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g Węglowodany 42,3 g w tym cukry 3,8 g Błonnik 5,2 g Białko 10,1 g Sól 1,3 g Metoda przygotowania Propozycja przyrządzenia w piekarniku: Pinsę wyjąć z opakowania. Pinsę razem z tacką do pieczenia włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 220°C (termoobieg) przez 5 minut. Po upieczeniu nałożyć ulubione dodatki i delektować się smakiem. Alternatywnie można nałożyć dodatki na pinsę przed pieczeniem i piec przez 6-7 minut. Warunki przechowywania Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nieotwarty produkt najlepiej spożyć przed: patrz nadruk. Data minimalnej trwałości jest jednocześnie numerem partii produkcyjnej. Producent/Dystrybutor BENUS Sp. z o.o. ul. Marcelińska 92 60-324 Poznań tel. (+48) 61 651 78 06