MESTEMACHER La Pinsa pszenna

MESTEMACHER La Pinsa pszenna
15,29zł
Leclerc
66,48 zł/kg
230 g

MESTEMACHER La Pinsa pszenna 230 g MESTEMACHER La Pinsa Pszenna to tradycyjny włoski placek pszenny, ręcznie formowany i wstępnie wypiekany w kamiennym piecu. Jest wegański, bez konserwantów, z dodatkiem oliwy z oliwek extra virgin. Idealny jako baza do pizzy lub dań z ulubionymi dodatkami. La Pinsa Pszenna to smaczna i szybka baza do dań, którą możesz wzbogacić sosami, serami, warzywami czy mięsem, ciesząc się autentycznym włoskim smakiem! Składniki Mąka pszenna (47%), woda, semolina (z pszenicy), zakwas (4,2%) (woda, mąka pszenna), oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia (3,5%), sól, drożdże, mąka słodowa jęczmienna. Informacje dla alergików Może zawierać soję i gorczycę. Zastosowano alkohol etylowy. Pakowano w atmosferze ochronnej. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1112 kJ / 263 kcal Tłuszcz 4,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g Węglowodany 44,0 g w tym cukry 3,1 g Błonnik 3,3 g Białko 9,4 g Sól 1,8 g Metoda przygotowania Propozycja przyrządzenia w piekarniku: Pinsę wyjąć z opakowania. Pinsę razem z tacką do pieczenia włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 220°C (termoobieg) przez 5 minut. Po upieczeniu nałożyć ulubione dodatki i delektować się smakiem. Alternatywnie można nałożyć dodatki na pinsę przed pieczeniem i piec przez 6-7 minut. Warunki przechowywania Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Nieotwarty produkt najlepiej spożyć przed: patrz nadruk. Data minimalnej trwałości jest jednocześnie numerem partii produkcyjnej. Producent/Dystrybutor BENUS Sp. z o.o. ul. Marcelińska 92 60-324 Poznań tel. (+48) 61 651 78 06

Kup także w