MK Makrela w sosie pomidorowym Konserwa rybna sterylizowana gotowa do spożycia. Puszka z otwieraczem. Składniki Makrela Scomber Scombrus (obszar połowu: Północno-Wschodni Atlantyk FA0 27, narzędzia połowowe: włoki pelagiczne (OTM), sieci stawne (GNS), okrężnice (PS), kategoria narzędzia połowowego wskazana w numerze partii po literze P, (60% ryby przed sterylizacją), sos pomidorowy 45% przed sterylizacją - koncentrat pomidorowy: cukier, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól, skrobia kukurydziana modyfikowana, cebula suszona mielona, ocet spirytusowy, substancja zagęszczająca, guma guar, ekstrakty przypraw (selera, ziela angielskiego, papryki, goździka), pieprz czarny, chili pieprz cayenne. Informacje dla alergików Produkt może zawierać gluten, gorczycę, mleko, jaja, soję. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 383 kJ/ 91 kcal Tłuszcz 2,3 g w tym kwasy nasycone 0,4 g Węglowodany 5,5 g w tym cukry 2 g Białko 12 g Sól 1,2 g Warunki przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze +4 Stopni Celsjusza do +25 Stopni Celsjusza, przy wilgotności względnej do 80%. Po otwarciu przechowywać w temperaturze do +6 Stopni Celsjusza nie dłużej niż 24 godziny. Producent/Dystrybutor KONSHURT M. Kasprzyk Spółka komandytowa UL. KORFANTEGO 26 42-202 CZĘSTOCHOWA