OLIMP Whey Protein Complex 100% Odżywka białkowa smak ody waniliowe Olimp Whey Protein Complex 100% to jakość, obok której ciężko jest przejść obojętnie! Topowa odżywka białkowa marki Olimp Sport Nutrition pomaga uzupełnić dietę w wysokiej jakości proteiny o każdej porze dnia. To idealna opcja po treningu, w pracy, w podróży lub na wycieczce. Wystarczy wsypać odmierzoną porcję do shakera, zalać określoną ilością wody, wymieszać i delektować się wyjątkowym smakiem. Proste prawda? Zalety stosowania odżywki białkowej Olimp Whey Protein Complex 100% aż 26 g wysokiej jakości białka o bogatym profilu aminokwasowym odpowiednie wysycenie krwi aminokwasami (białko zbudowane jest z aminokwasów), w tym BCAA, których organizm ludzki ze względu na ich egzogenny charakter nie jest w stanie sam produkować pomoc we wzroście masy mięśniowej (białko) wsparcie w utrzymaniu masy mięśniowej (białko), np. w trakcie redukcji tkanki tłuszczowej niska zawartość cukrów prosty i szybki sposób na uzupełnienie białka i aminokwasów po treningu odżywka białkowa dla amatorów i profesjonalnych sportowców dążących do rozwoju masy mięśniowej duży wybór smaków Składniki: 95% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), izolat białek serwatkowych WPI-CFM® (z mleka)), aromaty, mąka z orzeszków ziemnych (arachidowych) (dla smaku Masła Orzechowego), olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), fruktoza, regulatory kwasowości – kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, cytryniany sodu; substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza, cyklaminiany (Z); emulgator – lecytyny (z soi); sól, barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N). (A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed). Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków. Wartość odżywcza Na porcję (35 g) W 100 g Wartość energetyczna 566 kJ/134 kcal 1624 kJ/382 kcal Tłuszcz, w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g 0,2 g 4,2 g 0,7 g Węglowodany, w tym: cukry 3,9 g 1,4 g 11 g 4,0 g Białko 26 g 75 g Sól 0,30 g 0,86 g Aminogram wzorcowy # na 35 g na 100 g L-alanina 1,3 g 3,8 g L-arginina 0,6 g 1,6 g kwas L-asparaginowy 2,9 g 8,4 g L-cysteina 0,6 g 1,6 g kwas L-glutaminowy 4,9 g 13,9 g Glicyna 0,4 g 1,1 g L-histydyna 0,5 g 1,3 g */** L-izoleucyna 1,7 g 4,9 g */** L-leucyna 2,8 g 8,1 g * L-lizyna 2,6 g 7,3 g * L-metionina 0,6 g 1,7 g */*** L-fenyloalanina 0,8 g 2,3 g L-prolina 1,5 g 4,2 g L-seryna 1,2 g 3,5 g * L-treonina 1,8 g 5,1 g */*** L-tryptofan 0,4 g 1,1 g *** L-tyrozyna 0,7 g 2,0 g */** L-walina 1,6 g 4,5 g # Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych. * aminokwasy egzogenne ** aminokwasy rozgałęzione *** aminokwasy aromatyczne Producent/Dystrybutor Olimp Laboratories Sp. z o. o. Pustynia 84F 39-200 Dębica