PIĄTNICA Twaróg półtłusty

PIĄTNICA Twaróg półtłusty
5,59zł

Składniki mleko pasteryzowane kultury bakterii mlekowych Zalecenia dla alergików Mleko Zawiera Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 485 kJ / 115 kcal Tłuszcz 4,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,4 g Węglowodany 3,8 g w tym cukry 3,8 g Białko 16 g Sól 0,11 g Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 485.00000 Wartość energetyczna (kcal) 115.00000 Tłuszcz (g) 4.00000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 2.40000 Węglowodany (g) 3.80000 w tym cukry (g) 3.80000 Białko (g) 16.00000 Sól (g) 0.11000 Cechy idealny na słodko i na słono Przechowywanie Należy spożyć do: data i nr partii na spodzie opakowania. Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +8 °C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin. Warunki przechowywania Min. temp. °C 1 Maks. temp. °C 8 Rodzaj przechowywania Typ Schładzać Adres producenta Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy ul. Forteczna 3, 18-421 Piątnica, Polska www.piatnica.com.pl Adres internetowy www.piatnica.com.pl Kontakt Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy Adres kontaktowy ul. Forteczna 3, 18-421 Piątnica, Polska Adres zwrotny Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy ul. Forteczna 3, 18-421 Piątnica, Polska www.piatnica.com.pl Waga Waga brutto 258 Marka Piątnica Trwałość po otwarciu Trwałość po otwarciu Godziny 48 Format oznakowania alergenów Tłusty druk Podkreślenie Średnia miara Średnia miara (e) Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 250 Pozostałe informacje Pakowano w atmosferze ochronnej. Rozmiar opakowania 250 Rodzaj opakowania Typ Torba Przepisy Naleśniki z twarogiem. Składniki (na ok. 8 sztuk): Ciasto naleśnikowe: - 1 szklanka mąki pszennej - 1 szklanka Mleka Wiejskiego z Piątnicy - 0,5 szklanki wody gazowanej - 2 jajka - 1 łyżka oleju - szczypta soli Masa twarogowa: - 250 g Twarogu z Piątnicy - 1 żółtko jaja (opcjonalnie) - 2 łyżki cukru pudru - 1/4 łyżeczki esencji waniliowej - 3 łyżki śmietany 18 % z Piątnicy (opcjonalnie) Przygotowanie: Do miski wbij jajka, dodaj mąkę, mleko, wodę, olej i sól. Wymieszaj na gładką masę i odstaw na 10 minut. Po tym czasie usmaż na dobrze rozgrzanej patelni cienkie naleśniki. Nadzienie: Do miski włóż twaróg. Dodaj cukier puder, esencję waniliową oraz opcjonalnie żółtko i śmietanę. Wymieszaj na gładką masę. Nadziewanie i podanie: Nałóż masę twarogową na naleśnik, a następnie zwiń go w rulon lub złóż w kopertę. Przygotowane naleśniki podsmaż przez chwilę, by były chrupiące. Podawaj na ciepło polane śmietaną lub z ulubionymi owocami. Nazwa produktu uregulowana prawnie Twaróg półtłusty mielony. Marka standaryzowana Marka Piątnica Zalecenia dotyczące użytkowania i przechowywania Pakowane w atmosferze ochronnej Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów Logotypy stron trzecich Znak weterynaryjny na opakowaniu