POLMAK Makaron pełnoziarnisty spaghetti

POLMAK Makaron pełnoziarnisty spaghetti
6,81zł

POLMAK Makaron pełnoziarnisty spaghetti Makaron „Pełnoziarnisty z Ludwina” powstaje z mąki z przemiału całych ziaren wyłącznie pszenicy durum. Zmielenie łuski, jądra i kiełka ziarna sprawia, że mąka ta zawiera więcej składników odżywczych, niż mąka biała. Zmielenie całych ziaren powoduje, że makarony z pełnego przemiału są ciemniejsze od tradycyjnych, z mąki makaronowej. Łuska zawiera cenny błonnik, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu trawiennego. W makaronach pełnoziarnistych z pszenicy durum jest go 4-o krotnie więcej niż w produktach z mąki białej. Jedna porcja (100g) dostarcza aż 44% rekomendowanej dziennej wartości spożycia błonnika pokarmowego. Mąka z pszenicy durum ma niższy indeks glikemiczny dzięki czemu porcja makaronu pełnoziarnistego na dłużej zapewnia uczucie sytości. Dzięki dużej zawartości wysokiej jakości glutenu makaron z semoliny po ugotowaniu nie skleja się i pozostaje al dente. Składniki Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum, woda. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1397 kJ / 330 kcal Tłuszcz 2,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g Węglowodany 60 g w tym cukry 0,5 g Białko 12 g Błonnik 11 g Sól 0 g Metoda przygotowania Makaron wsypać do wrzącej osolonej wody ( 1 litr wody na 100g makaronu). Gotować w zależności od preferencji, przez 8-10 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedzić. Warunki przechowywania Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od 5C do 25C. Producent/Dystrybutor Wyprodukowano w Polsce: Wytwórnia Makaronu Domowego POL-MAK S.A. Ludwin Kolonia 58, 21-075 Ludwin jakosc@pol-mak.pl tel. (81) 757 00 90