RANA Ravioli z ricottą i szpinakiem (świeże) Świeży makaron jajeczny z nadzieniem z ricotty i szpinaku. Składniki Nadzienie 58%: ser ricotta 40% (serwatka, mleko, sól), szpinak 15%, serek mascarpone, serwatka w proszku (z mleka), śmietana (zawiera mleko), ser Parmigiano Reggiano, bułka tarta (mąka pszenna, woda, sól, drożdże), olej słonecznikowy, sól, naturalne aromaty, błonnik pszeniczny, czosnek. Makaron 42%: mąka z pszenicy miękkiej, jajko 30%, kasza manna z pszenicy durum. Informacje dla alergików Może zawierać orzechy, ryby, skorupiaki, gorczycę, soję, mięczaki i seler. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1001 kJ / 239 kcal Tłuszcz 9,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,8 g Węglowodany 26 g w tym cukry 5,9 g Błonnik 4,9 g Białko 9,2 g Sól 1 g Metoda przygotowania Gotować przez 3 minuty w dużej ilości wrzącej, osolonej wody, odcedzić i przyprawić do smaku. Warunki przechowywania Przechowywać w lodówce w temperaturze od +4°C do 6°C. Należy spożyć w ciągu 3 dni od otwarcia opakowania. Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Producent/Dystrybutor Pastificio Rana S.p.A. Via Pacinotti, 25 - 37057 San Giovanni Lupatoto (VR) Italia Wyprodukowano w fabryce w: Via Pacinotti, 25 - 37057 San Giovanni Lupatoto (VR), Italia