Świeże gnocchi z ziemniakami Rana Świeże ziemniaczane Gnocchi firmy RAMA to typowe dla kuchni włoskiej drobne kluseczki, nazywane odpowiednikiem naszych polskich kopytek. W smaku są delikatniejsze, nieco twardsze. Włosi jedzą je najczęściej na dwa tradycyjne dla nich sposoby – bianco, czyli z masłem, rozmarynem oraz świeżym pieprzem (ta wersja smakuje przede wszystkim dzieciom) lub al pomodoro – z sosem pomidorowym oraz świeżą bazylią i serem pecorino. Oczywiście można spotkać i przyrządzić różne konfiguracje z wykorzystaniem ziemniaczanych Gnocchi. Wystarczy dostosować dodatki do własnych upodobań kulinarnych lub poszukać przepisów w Internecie. Składniki Puree ziemniaczane 90% [woda, płatki ziemniaczane (zawierają siarczyny)], skrobia kukurydziana, semolina z pszenicy twardej, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: kwas sorbowy, naturalny aromat, przyprawy. Informacje dla alergików Produkt może zawierać gorczycę, soję, mleko. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 618 kJ / 146 kcal Tłuszcz <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g Węglowodany 31 g w tym cukry 0,4 g Białko 3,1 g Sól 0,9 g Metoda przygotowania Gotować przez 2 minuty w dużej ilości wrzącej osolonej wody, odcedzić i przyprawić do smaku. Warunki przechowywania Przechowywać w lodówce w temperaturze od +4°C do 6°C. Należy spożyć w ciągu 1 dnia od otwarcia opakowania. Producent/Dystrybutor Pastificio Rana S.p.A. Via Pacinotti, 25 - 37057 San Giovanni Lupatoto (VR) Italia Wyprodukowano w fabryce w: Via Locatelli, 6 - 12033 (CN), Italia