Świeży makaron lasagne Rana Płaty makaronu świeżego do dania lasagne - bez konieczności uprzedniego gotowania. Składniki Mąka z pszenicy, mąka z pszenicy twardej durum, jaja 18%, woda. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1220 kJ / 288 kcal Tłuszcz 2,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g Węglowodany 53 g w tym cukry 1,4 g Białko 11 g Sól 0,07 g Metoda przygotowania Sposób przygotowania lasagne: makaron, bez wcześniejszego gotowania, ułożyć w formie i na przemian przełożyć pomidorowym sosem mięsnym (bolognese) i beszamelem o dość płynnej konsystencji; należy zwrócić uwagę, aby krawędzie ciasta były dokładnie pokryte sosem; na koniec posypać tartym serem. Na 20 minut wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 170°C. Warunki przechowywania Przechowywać w lodówce w temperaturze od +4°C do 6°C. Należy spożyć w ciągu 3 dni od otwarcia opakowania. Producent/Dystrybutor Pastificio Rana S.p.A. Via Pacinotti, 25 - 37057 San Giovanni Lupatoto (VR) Italia Wyprodukowano w fabryce w: Via Locatelli, 6 - 12033 (CN), Italia