Świeży makaron spaghetti Rana Opakowanie zawiera 2 porcje. Wystarczy gotować makaron przez 5 minut w posolonej wodzie, żeby był gotowy do spożycia. Długie nitki o łagodnym smaku idealnie nadają się jako składnik dania obiadowego lub w połączeniu z warzywnym sosem. Świetnie komponują się również z zupami wszelkiego rodzaju. Rana Świeży makaron spaghettoni składa się z mąki pszennej, jajek i wody, zawiera gluten. Należy go przechowywać w lodówce, w temperaturze od 4° do 6°C. Produkt pochodzi z Włoch, czyli z kraju, w którym dba się o najwyższą jakość makaronów. Składniki Mąka z pszenicy twardej durum, jaja 18%, woda. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1138 kJ / 269 kcal Tłuszcz 2,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g Węglowodany 50 g w tym cukry 0,9 g Białko 10 g Sól 0,07 g Metoda przygotowania Gotować przez 5 minut w dużej ilości wrzącej osolonej wody, odcedzić i przyprawić do smaku. Warunki przechowywania Przechowywać w lodówce w temperaturze od +4°C do 6°C. Należy spożyć w ciągu 3 dni od otwarcia opakowania. Producent/Dystrybutor Pastificio Rana S.p.A. Via Pacinotti, 25 - 37057 San Giovanni Lupatoto (VR) Italia Wyprodukowano w fabryce w: Via Locatelli, 6 - 12033 (CN), Italia