Składniki skrobia kukurydziana mąka kukurydziana substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego Zalecenia dla alergików Gluten Nie zawiera Laktoza Nie zawiera Łubin Może zawierać Soja Może zawierać Informacje dla alergików: pozostały tekst Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Wartości odżywcze 100 g wartość energetyczna 1515 kJ wartość energetyczna 357 kcal tłuszcz 0,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g węglowodany 84 g w tym cukry 0,2 g błonnik 3,8 g białko 1,6 g sól 0,01 g Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 1515.00000 Wartość energetyczna (kcal) 357.00000 Tłuszcz (g) 0.80000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.20000 Węglowodany (g) 84.00000 w tym cukry (g) 0.20000 Błonnik (g) 3.80000 Białko (g) 1.60000 Sól (g) 0.01000 Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta Dr. Schär AG / SPA Winkelau 9 39014 Burgstall / Postal (BZ) Italy Adres internetowy www.schaer.com Kontakt Dr. Schär AG / SPA Adres kontaktowy Winkelau 9 39014 Burgstall / Postal (BZ) Italy Adres zwrotny Dr. Schär AG / SPA Winkelau 9 39014 Burgstall / Postal (BZ) Italy www.schaer.com Waga Waga brutto 1014 Marka Schär Format oznakowania alergenów Tłusty druk Średnia miara Średnia miara (e) Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 1 Rozmiar opakowania 1 Rodzaj opakowania Typ Zgrzewane Przepisy Babka Składniki ogrzać do temperatury pokojowej i nagrzać piekarnik do temperatury 180°C. Składniki: 220 g mąki Schär „Mix Pâtisserie" (przesianej), 200 g cukru, 125 g masła lub margaryny, 4 jajka, 10 g proszku do pieczenia, 125 ml mleka. Przygotowanie: Masło rozetrzeć, dodać połowę cukru i wyrabiać przez około 2 minuty na jednolitą masę. Dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i mleko i dobrze wymieszać. Białko z drugą połową cukru ubić na sztywną pianę. Masę wlać do nasmarowanej masłem i posypanej mąką tortownicy i piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 50 minut w temperaturze 180°C. Zgodnie z upodobaniami przybrać kremem waniliowym, marmoladą lub świeżymi owocami. W przypadku babki czekoladowej do ciasta dodać 2 łyżki niesłodzonego kakao. Więcej świetnych przepisów znajdziesz na www.schaer.com Nazwa produktu uregulowana prawnie Mąka bezglutenowa do wypieku ciast. Marka standaryzowana Marka Schär Jednostka (tekst opisowy) kg Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Kilogramów Logotypy stron trzecich - pozostały tekst Znak przekreślonego kłosa - IT-016-118 Język produktu Język danych polski Główny język opisu angielski Logotypy stron trzecich Znak przekreślonego kłosa Bezglutenowy