Składniki mąka PSZENNA woda jagody (13%) cukier skrobia modyfikowana olej rzepakowy sól substancje zagęszczające: agar, guma ksantanowa substancja konserwująca: sorbinian potasu Zalecenia dla alergików Seler Może zawierać Jaja Może zawierać Mleko Może zawierać Gorczyca Może zawierać Sezam Może zawierać Soja Może zawierać Pszenica Zawiera Wartości odżywcze Wartość odżywcza na 100 g Wartość energetyczna 699 kJ / 165 kcal Tłuszcz 1,4 g w tym kwasy nasycone 0,3 g Węglowodany 33 g w tym cukry 9,4 g Białko 4,1 g Sól 0,58 g Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 699.00000 Wartość energetyczna (kcal) 165.00000 Tłuszcz (g) 1.40000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.30000 Węglowodany (g) 33.00000 w tym cukry (g) 9.40000 Białko (g) 4.10000 Sól (g) 0.58000 Cechy Laur Klienta 2018 bez barwników ciasto z polskiej mąki delikatne ciasto Przechowywanie Przechowywać w temp. od 0°C do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin. Warunki przechowywania Min. temp. °C 0 Maks. temp. °C 6 Rodzaj przechowywania Typ Schładzać Adres producenta Virtu Production sp. z o.o., ul. Łośnicka 35, 42-400 Zawiercie, Polska Kontakt Virtu Production sp. z o.o. Adres kontaktowy ul. Łośnicka 35, 42-400 Zawiercie, Polska Adres zwrotny Virtu Production sp. z o.o., ul. Łośnicka 35, 42-400 Zawiercie, Polska Waga Waga brutto 430 Marka Virtu Dodatki Barwniki Nie zawiera Format oznakowania alergenów Wielkie litery Instrukcje dotyczące przyrządzenia Instrukcje dotyczące przyrządzenia Ogólnie Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania. Gotować we wrzątku Od postaci schłodzonej Garnek: wrzucić do 2,5 l osolonej, wrzącej wody. Gotować na wolnym ogniu przez około 3 minuty nie doprowadzając do wrzenia. Smażyć w płytkim tłuszczu Od postaci schłodzonej Patelnia z rozgrzanym olejem: smażyć do zrumienienia przez około 7 minut. Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 400 Pozostałe informacje Pakowany w atmosferze ochronnej. Rozmiar opakowania 400 Rodzaj opakowania Typ Tacka Nazwa produktu uregulowana prawnie Pierogi z jagodami. Półprodukt garmażeryjny gotowy do spożycia po obróbce cieplnej do temperatury minimum +80°C w środku. Marka standaryzowana Marka Virtu Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów