Ekologiczne ciasto francuskie, zwinięte na papierze do pieczenia, gotowe do wypieku. Produkt rolnictwa ekologicznego. Pakowany w atmosferze ochronnej. Składniki mąka PSZENNA **48% (Pochodzenie: Europa); margaryna roślinna** 25% (tłuszcz palmowy**, woda, olej słonecznikowy**, sól, zagęszczony sok cytrynowy**); woda; ocet jabłkowy**; alkohol etylowy**; GLUTEN PSZENNY ** (Pochodzenie: Ameryka i/lub Europa); cukier trzcinowy**; sól; drożdże piekarskie. Produkt może zawierać: MLEKO. **Składniki pochodzące z upraw ekologicznych. Informacje dla alergików Produkt może zawierać: MLEKO. Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna 1598 kJ/ 383 kcal Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g Węglowodany 39 g w tym cukry 3,3 g Błonnik 2,0 g Białko 5,8 g Sól 1,1 g Metoda przygotowania 1. rozgrzać piekarnik do 200°C (termostat 6/7). 2. Wyjąć ciasto z lodówki na 10 minut przed użyciem. 3. Ciasto rozwinąć i umieścić na blaszce do pieczenia. 4. Zawinąć brzegi ciasta i nakłuć je widelcem. 5. Udekorować według uznania. 6. Piec przez 30 - 40 minut w temperaturze 200°C (termostat 6/7) w zależności od receptury. Ciasto jest surowe, spożywać po upieczeniu. Nie zaleca się stosowania kuchenki mikrofalowej. Warunki przechowywania przechowywać w temperaturze od 0°C do +8°C. Spożyć bezpośrednio po otwarciu opakowania. Producent/Dystrybutor Dystrybutor: SCAWAR Sp. z o.o., ul. Jutrzenki 137, 02-231 Warszawa Środki ostrożności 1. rozgrzać piekarnik do 200°C (termostat 6/7). 2. Wyjąć ciasto z lodówki na 10 minut przed użyciem. 3. Ciasto rozwinąć i umieścić na blaszce do pieczenia. 4. Zawinąć brzegi ciasta i nakłuć je widelcem. 5. Udekorować według uznania. 6. Piec przez 30 - 40 minut w temperaturze 200°C (termostat 6/7) w zależności od receptury. Ciasto jest surowe, spożywać po upieczeniu. Nie zaleca się stosowania kuchenki mikrofalowej. Dodatkowe informacje Numer weterynaryjny Numer identyfikacyjny jednostki certyfikujacej: PL-EKO-09